Senaste inläggen

Av svenne - 3 juli 2008 22:31

P.g.a ett elfel  var inkomsten inte åtkomlig natten till idag.

När sådant händer blir man ju alltid orolig för att även data vara försvunna och man funderar  på om man borde ta backup och så på inlägg. Men som tur var så klarade man sig även denna gången och behöver inte stämma in i texten nedan. Hur är det för er läsare? Har ni någon gång blivit av viktiga data p.g.a datorhaveri?


Ny text på beatlessången cool.gif

YESTERDAY
Yesterday,
The need for back-ups seemed so far away.
Now my database has gone away.
Oh I believe in yesterday.
Suddenly,
There's not half the files there used to be,
And there's a milestone
hanging over me
The system crashed so suddenly.
I pushed something wrong
What it was I could not say.
Now all my data's gone
and I long for yesterday-ay-ay-ay.
Yesterday,
All those backups seemed a waste of pay.
I knew my data was all here to stay,
Now I believe in yesterday.

Av svenne - 1 juli 2008 16:45

Kristdemokraterna har ett förslag om att man ska kunna flytta med förtur vid jobbyte. Detta är enligt mig ett helt befängt förslag. Motiveringen är att las gör att folk stannar på sina jobb fastän de vantrivs och så småningom blir sjukskrivna. De har rätt i att las inte fungerar som den ser ut idag men ur arbetsgivarsynpunkt är detta förslag förkastligt. Det man bör göra är att ta bort las helt och hållet. Då försvinner den stoppklossen som hindrar folk att byta jobb när de inte trivs med sitt nuvarande. Som arbetsgivare ska man naturligtvis kunna låta den person som kan utföra ett visst jobb effektivast och på bästa sätt. Därmed inte sagt att man ska kunna kicka någon med en månads varsel utan förvarning. Istället skulle man ömsesidigt höja uppsägningstiderna för personer som varit länge inom ett företag eller som sitter på nyckelpositioner. Kanske man i riktigt stora företag skulle kunna ha en uppsägningstid på upp till ett par år. Då finns inte risken att man förlorar en nyckelperson med kort varsel, och de som sitter med höga bostadslån etc. kan vara säker på att ha en stabil anställning ett par år framöver. Då skulle vi kunna ta bort den totalt förlegade las och den skulle inte hindra folk som vantrivdes på sitt jobb att stanna kvar. Då skulle också det gap mellan anställning och egen företagare minska något, då även anställda skulle behöva prestera för att få lön, vilket många inte behöver idag (förutom att dyka upp på arbetsplatsen).

Av svenne - 27 juni 2008 14:18

Här har jag i över ett års tid skrivet om den kommande nergången, medan många högt uppsatta experter fram tills för några veckor sedan inte sett några tecken på den omfattande kommande nedgången. Hade man nu suttit och snackat över några öl, hade folk antagligen sagt att det är lätt att vara efterklok, så då känns det bra att jag har bloggen där man kan se i efterhand vad man har skrivit och när. Sedan att jag räknade med att börsen och huspriserna skulle falla för redan ett år sedan må väl vara hänt.

Av svenne - 25 juni 2008 14:04

Varslen i Sverige ökar. Mest uppmärksammat är väl varslet av inledningsvis 1200 personer på volvo, men även andra verksamheter drabbas. Nu kommer en del att få det riktigt kämpigt då det är många som har lämnat a-kassan efter höjningarna av avgifterna. Många kommer att tvingas sälja sina hus, huspriserna minskar då tillgången ökar, vilket medför ännu lägre priser, de som är högt belånade tvingas sälja då husets värde inte täcker lånet och priserna minskar...

Av svenne - 20 juni 2008 14:00

Med de bensinpriser som är just nu är det nog många som väljer att sälja bilen. Speceiellt bensintörstiga bilar tappar sitt andrahandsvärde.

Själv åker jag bil så sällan det går, och cyklar eller promenerar hellre. Det har ju även blivit dyrare att försäkra bilen.

Av svenne - 19 juni 2008 05:32

Stagflation innebär att det är lågkonjunktur med hög inflation och hög arbetslöshet.
Nu när inflationen har tagit fart och inflationsförväntningarna stiger är det också bara en tidsfråga innan arbetslösheten kommer att börja ta fart och stagflationen är ett faktum. Många högt uppsatta ekonomer spår att det kommer vara en liten nedgång nu, men sedan kommer det ta fart igen 2009. Jag tror däremot att det här kommer vara en nedgång som varar längre och blir djupare än de flesta verkar tro. Anledningen till detta är att effekterna av stagflationen, och dess bakgrund, stigande pris på olja och livsmedel, sätter igång en snöbollseffekt som påverkar det ena området efter det andra. Antagligen kommer riksbanken höja räntan i Juli 2008, vilket kommer att få högt belånade husägare att konsumera mindre och slutligen tvingas sälja sitt hus. Redan idag ser vi ett ökat utbud på marknaden, och då många fortfarande tjänar bra och är i högkonjunkturens rus finns det köpare som betalar överpriser, men så kommer det inte att vara så länge till. Det sjunkande priset kommer också medföra att folk dras med  och vill betala mindre, på samma sätt som de drogs med och ville betala mer när huspriserna steg år efter år. Vi ser redan dessa effekter i USA och baltikum och den som tror att det inte kommer drabba Sverige är ganska blåögd, vilket de flesta ekonomer mäklare och politiker verkar vara. Eller så är de medvetna, men talar emot nedgången för att fördröja dess effekt, alternativt talar i egna intressen. Stagflationen kommer också göra att många får det riktigt knapert, då många har stora lån, och inte är med i någon a-kassa. Visserligen är det oljepris vi ser nu antagligen lite av en bubbla, men på lång sikt kan oljepriset förväntas ligga högt och även råvarupriser lär stiga.

Av svenne - 18 juni 2008 21:10

Idag är det många som blir headhuntade till ett visst jobb. Det kan kännas smickrande och ger ett bra utgångsläge vid löneförhandling.

Men den som aldrig blivit headhuntad kan trumfa med att man minsann har sökt alla de jobb som man har haft. Man har inte blivit plockad att utföra ett visst jobb, som man kanske inte ens är intresserad av, utan sökt de jobb som man finner utvecklande, stimulerande och som man själv verkligen vill ha.

Ur det perspektivet låter ju detta ännu bättre, men i realiteten har nog de flesta sökt och fått jobb vars enda syfte har varit att ge lön till brödfödan.

Så man ska nog inte säga att det är det ena är bättre än det andra, så fortsätt att lägga ut ditt cv och visa framfötterna, men håll även ögonen öppna efter jobb som annonseras ut, eller varför inte fundera över var, och med vad du allra helst vill jobba, och ta reda på vad som krävs för att ta sig dit. Kanske det bara är en intresseanmälan som behövs eftersom det de flesta arbetsgivare söker är personer som brinner för ett visst jobb och inte någon som ser jobbet som ett nödvändigt ont för att få en löneutbetalning mot slutet av månaden. 

Av svenne - 4 juni 2008 22:05

Jag fortsätter på temat hur man kan optimera sin placering i googles sökindex. Det viktigaste är naturligtvis att ha ett omfattande och relevant innehåll som innehåller de relevanta sökorden. Det finns även andra tips på s.k on-page optimering. Men som jag skrev i min förra post om att hamna i topp hos google är antalet och kvaliteten på inlänkar också avgörande. Därför blev jag lite förvånad när min post redan dagen efter att inlägget skrevs hamnade i topp-tio hos google, då jag inte arbetat aktivt med inlänkar. Visserligen är det inte meningen att man ska göra det, utan att inlänkar ska komma naturligt, och det håller jag med om. Med kvaliten på inlänkar menas att länkar från sidor med lång historia och som är pålitliga med hög s.k "trust" värderas mer än en länk från en ny sida som i sin tur inte har några länkar till sig. Det handlar naturligtvis inte bara om att hamna i topp hos google utan även andra sökmotorer är relevanta, men då google har en dominerande ställning när det gäller sök, så är det naturligtvis mer givande att optimera för google än för andra sökmotorer.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards